Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 37124   |    |  Avís legal
T'agrada la pàgina?
comparteix-ho amb tothom

 


PODOLOGIA ESPORTIVA

En la pràctica de l’esport és quan es força més tot el nostre cos i fins i tot, en alguns casos, es porta al limit.

És per això que una petita desaliniació o problema biomecànic pot provocar lesions. És per això molt important detectar a temps qualsevol trastorn per poder evitat problemes a curt o a llarg plaç.

En l’esportista és molt important realizar un estudi de la estàtica i la dinámica per tal de poder comprobar el grau d’harmonia del nostre cos per tal optimitzar la pràctica d’exercici físic, de minimitzar el risc de lesions o afavorir la recuperació.

En funció de l’estudi realitzat de vegades caldrà fer un tractament ortopodològic ( plantilles). És molt important que aquetes estiguin totalment adabtades a la morfologia del nostre peu, a la alteració que es present i també a les nostre necessitats ( esport que es realitza, terrenys…). També es tindrà en conte el calçat esportiu amb el què es desenvoluparà l’activitat ja que si aquest no és l’adecuat també pot ser una causa dels problemes.


Calçat esportiu.

És molt important que el calçat sigui l’adecuat tan a l’esport realizar, al tipus de terreny on es practica i al tipus de peu i recolzamet que tenim.

També és important comprobar el desgast del calçat ja que si aques és excessiu pot ser també la causa de lesions.

Quan es vagi a comprar calçat és important observar que aquest estigui equilibrat ( la linia del taló ha de ser perpendicular al terra), anar a comprar-lo al final del dia, probar ambdos peus i no esperar que el calçat s’amotlli al peu ( ha de ser còmode des del primer moment).

Per aquesta raó també es valorarà el calçat i es donaràn els consells necessàris.Veure + fotografies
_________________________________________________________________________________________________________