Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 37124   |    |  Avís legal
T'agrada la pàgina?
comparteix-ho amb tothom

 


PODOLOGIA PEDIÀTRICA

Identificació i tractament dels problemes dels peus dels nens a una edat primerenca per corregir-los amb promptitud.


Suports plantars.

Les plantilles en els infants van encaminades a corregir les anomalies que presenta el peu, l’extremitat inferior i fins i tot l’esquena.

És molt important detectar les anomalies amb promptitud per evitar desviacions i alteracions en tot el sistema locomotor. Estalviarem moltes molésties, lesions o dolors.

Prevenció d’enfermetats del peu i aparell locomotor.


Calçat infantil

El desenvolupament correcte del peu de l’Infant dependrà en gran mesura de la utilització d’un calçat adequat a cada etapa de la infantesa.

Durant els primers mesos de vida el calçat només ens servirà per protegir el peu dels factors climàtics,uns mitjons serien ideals, en cas de posar-li sabates haurien de ser sense sola ,com si fos un guà ,ja que en el transcurs del primer any el peu creix normalment fins a quatre números, passem d’un Nº 16 a un Nº 20,una sabata rígida perjudicarà aquest creixement fisiològic.

A partir dels 10 mesos, prepararem el peu del nen per gatejar i començar a estar dret, tindrem cura de tenir una sabata amb puntera més consistent per protegir els seus dits i els dors del peu del fregament amb el terra i dels possibles cops, sobretot si gateja cap a enrere.

Evitarem en aquesta etapa les sivelles metàl·liques que poden produir erosions al dors del peu a l’arrossegar-se per terra.

En el moment que el nen comenci a caminar, posarem sabates ben reforçades a la part posterior i laterals, a fi que li subjectin be el peu a nivell del taló per evitar moviments molt similars als que tenim quan ens torcem el peu, aquesta part del calçat anomenada contrafort és molt adient per què no sobrepassi els mal·lèols del turmell en alçada. Així eviten que la musculatura i lligaments d’aquesta zona arribin a atrofiar-se.

La sola ha de ser poc gruixuda , antilliscant i molt flexible,així permetem que la mobilitat sigui correcte i per tant el desenvolupament adequat del peu.

Sempre amb tanques que subjectin bé la sabata al peu, el velcro els dóna autonomia a l’hora de vestir-se.
Amb aquestes característiques donem seguretat i estabilitat al nen en les seves primeres passes.


RECOMANACIONS


En els primers deu anys el peu del nen haurà crescut almenys 20 números, als dos anys ja fan un 24, aquest augment de tamany farà que moltes vegades, les sabates quan les canviem estiguin quasi noves. És recomanable revisar un cop al mes si la sabata ha quedat petita, per comprovar-ho correctament farem el següent sempre amb el nen dret :

1- Comprovar que des del dit més llarg del peu, que normalment és el 1r, però moltes vegades és el 2n, ens queda 1,5 cm per arribar a la puntera.
2- Introduir sense gaire esforç el nostre dit índex per darrere del peu entre el taló i la sabata.
3- Fer sempre aquesta comprovació al comprar sabates noves, les formes i numeracions del calçat poden variar d’un fabricant a un altre.
4- Cal tenir en compte que el nen no es queixarà mai per una sabata petita, els seus dits son tan elàstics que es poden comprimir sense produir-li dolor.
5- Farem una inspecció del peu, vigilant que no hi hagin zones envermellides degut al fregament i la pressió,les ungles que a la part distal segueixen el contorn del pulpell indiquen que la sabata és petita.
6- Les compressions mentre el peu s’està ossificant provoquen deformacions importants, davant del dubte, millor sabates una mica grans que molt ajustades.

L’Infant va madurant la seva forma de caminar fins als set anys, és aleshores que es considera que te uns paràmetres fisiològics similars als d’un adult .

Per aconseguir que la sabata no influeixi negativament en aquesta etapa tindrem en compte:

El calçat ha de ser molt flexible i lleuger , excepte el contrafort més consistent a la zona del talo.

Les soles han de ser sempre antilliscants i sempre planes per afavorí l’equilibri , no és recomanable que siguin gruixudes.

Sempre comprarem les sabates adaptades a la forma del peu,amb forma ample i el més rectes possibles, sense angulacions pronunciades a nivell de l´avantpeu que podrien desviar el peu.

Per dintre la palmilla ha de ser plana ,no són recomanables afegits que elevin el pont del peu i evitarem costures amb relleu a l’interior.

Les tanques regulables permeten adaptar la sabata a les diferents mides de peu i la utilització de mitjons més prims o més gruixuts.

Els materials han de ser naturals i molt transpirables,ja que als nens és normal que els sui molt el peu.
Intentarem fugir de les modes i el preu car no garanteix que el calçat sigui adequat.

A l’estiu intentarem que les sandàlies siguin sempre lligades i sense elements entre el primer i segon dit.


Marta Tura Pou CPC. 770

Manel Pérez Quirós CPC. 853


www.podocat.com

Veure + fotografies
__________________________________________________________________________________________________________